Wachtruimte

Over dit project

Schermafbeelding-2017-10-09-om-15.44.13April 2018

 

Na het maken van de serie Vlakkeland (2017/2018) ga ik op zoek naar een een ander aspect van ruimte, waar ik de aankomende periode aan wil werken.

Zoals ruimte in landschappen een gevoel van vrijheid teweeg kan brengen, kan beperking van ruimte (en tijd) een heel andere emotie losmaken. Ik wil me laten inspireren door wat mensen ervaren in een wachtruimte. Iedereen kent het wachten op trein of bus bij stations, in een wachtkamer bij de dokter, in het ziekenhuis voor een gesprek of een behandeling, bij de kapper, de gemeente, de tandarts, bij een sollicitatie, in de rij voor een attractie, op het vliegveld, voor een examen of een optreden, voor je verblijfsvergunning, voor de uitslag, enz. enz.

 

Je wacht tot je wordt opgeroepen voor waar je voor gekomen bent; soms is er een korte wachttijd of ben je op tijd aan de beurt, soms loopt het uit, duurt het ongemakkelijk lang of wordt het zenuwslopend.

 

Ik wil op zoek gaan naar wat het wachten binnen die ruimte met je doet. Wat houdt je bezig tijdens het wachten, ben je nerveus, is er sprake van verveling, komen de muren op je af, ga je in gesprek met anderen of juist niet, wat is de sfeer van de wachtruimte, wordt het wachten nog zwaarder door de beklemmende stilte, de aanwezige drukke kinderen, of vind je juist afleiding door een gesprek met je buurman, zijn er mensen die zich zichtbaar ergeren en hoe reageren anderen daarop, wat gebeurt er.

 

Bij het maken van een nieuwe serie schilderijen (voorlopige werktitel: WachtRuimte) wil ik me laten inspireren door jouw verhaal. Vertel me wat je meemaakte, schrijf het kort en bondig op of neem contact met mij op. Ken je misschien verhalen van anderen, heb je over dit thema een artikel of een boek gelezen, een film gezien, alles kan mij helpen om het onderwerp breed aan te pakken.

Ga je nog op vakantie? Zie je daar nog mooie impressies van wachtruimtes op stations, op het vliegveld, in de metro of andere plekken? Dan houd ik me aanbevolen voor mooie foto’s; alles kan ik gebruiken!

 

Om de dingen goed uit te werken en een mooie serie schilderijen te maken, wil ik mezelf twee jaar de tijd geven. In april/mei 2020 hoop ik het werk te kunnen presenteren.

 

 

 

 

Categorie
Work in Progress